Acteren

Zingen is haar passie, zonder acteren kan ze niet leven... De basis voor Adrie's acteercarrière werd  in 1997 gelegd door Natasha Emanuels. In 2000 nam Gerard van Rijnstra Adrie vervolgens onder zijn hoede. Met succes, want in 2005 werd Adrie genomineerd voor beste actrice van het Eenakterfestival in Rotterdam. In 2006 werkte Adrie tijdens de opleiding Intensieve speltraining met Madeleen Bloemendaal en Martine van Ditzhuyzen die haar met een andere, vrije manier van acteren hebben laten kennismaken.


Profiterolles..........................met alles erop en eraan.
Het afstudeerproject van De Soes, bestaande uit Adrie en haar collega acteurs van de 1-jarige intensieve speltraining bij de SKVR, in 2008 was een groot succes. Het stuk is ook uitgevoerd tijdens de Uitmarkt in Rotterdam, de SKVR theaterschool draait door, de Avond van het korte stuk en tijdens het theater festival in Lantaren het Venster te Rotterdam.
ProfiterollesProfiterolles cast
Profiterolles
Profiterolles


Melba Toast
 Een ideale basis voor lekkere hapjes ... Elke groep die deelnam aan het Eenakterfestival van de RVA speelde hetzelfde stuk, de tekst was geschreven door Marieke van Leeuwen en had een open einde ... 'Vader organiseert een gedenkdag twee jaar na de zelfmoord van zijn vrouw. Hij nodigt zijn vriendin, zijn dochter en zijn zoon uit omdat hij een kistje heeft gevonden met daarin brieven en een cassettebandje. De samenkomst escaleert, herinneringen blijken anders voor elk personage.' Voor Theatergezelschap Drijfzand werd deze avond een succes: de jury nomineerde hen twee keer, voor het beste stuk én voor de beste actrice (Adrie van Wijk). 


Het juryrapport
"De eerste aanblik deed ons rechter op de stoel gaan zitten. Wat een prachtig toneelbeeld. Indrukwekkend, zoals Moeder vanuit Hogere Sferen haar nog levende familieleden observeert en becommentarieert. Drijfzand heeft het lef gehad om buiten de voor de hand liggende paden te treden. Het resultaat is een reeks aan originele vondsten; het verscheuren van de foto van haar broer door Hanna, de provocerende houding ten opzichte van haar vader, de vlucht van Nico in een kruiswoordpuzzelboekje, het gebruik van de muziek."

"Een prachtig moment van Our House, waarop vader inzicht krijgt in zijn gedrag en reactie van Moeder daarop. Kippevel!!' (Jannie Houweling).
Een prachtige rol van de moeder door Adrie van Wijk, mooie tekstbehandeling, fysiek erg sterk."

"Het roteren van haar hoofd was mooi en subtiel, terwijl de rest van het lichaam stil bleef. Erg goed!" (Arjan Bouwmeester)

'Een mooie rol van de moeder werd gespeeld door Adrie van Wijk. Deze vrouw had pit en humor. Ze straalde en vocht.' (Ferdi Janssen)