Openingen

Zoekt u een gastvrouw voor de opening van uw pand, festival of voor het slaan van een eerste paal? Adrie kan deze rol voor u vervullen. Samen met u wordt een op maat gesneden programma gemaakt.

Eerste paal Rietsingel geslagen!
Donderdag 12 juli werd de eerste paal van het nieuwe appartementengebouw Rietsingel in Babberspolder-Oost in Vlaardingen geslagen. Deze feestelijke gebeurtenis werd omlijst door een wijktoptocht, het opgraven van een heuse schatkist door kinderen uit de wijk én door buurtbewoonster Riet Singel (Adrie) wiens humoristische bijdrage een welkome afwisseling vormden van de meer serieuzere onderdelen van het programma. Onder de ruim honderd aanwezigen waren onder meer wethouder Hans Versluijs, Leo de Jong, directeur-bestuurder van Waterweg Wonen en Johan Krijgsman, directeur van Waal Bouw.Voorafgaand aan de eerste paal van het project Rietsingel zijn de plannen voor het nieuwe Speeleiland onthuld. Gewapend met een schatkaart gingen kinderen uit de wijk op zoek naar het plan, dat begraven lag op de plek van het nieuwe Speeleiland. Het plan voor het nieuwe Speeleiland is grotendeels het resultaat van ideeen en wensen die door de kinderen zelf bedacht zijn. Het Speeleiland wordt naast Rietsingel gerealiseerd en zal in de zomer van 2008 klaar zijn voor gebruik. Wethouder Hans Versluijs opende de tentoonstelling van het Speeleiland die vanaf nu te zien is in het projectbureau Babberspolder aan de Van Hogendorplaan 139. Openingstijden: dinsdag, woensdag en vrijdag van 16.00 tot 17.30 uur.

Oude Noorden in Kunstzinnige sferen
 Het is de generale repetitie voor wat de Culturele Hoofdwijk wordt. Dagelijks bestuurder C. Vonkeman van de deelgemeente Noord heeft gisteren het startsein gegeven voor het Kunstfeest in het Oude Noorden, dat dit jaar voor de vierde keer plaatsvindt. Tot en met 3 juni bruist de oude stadswijk met diverse kunstzinnige activiteiten. Het Noordplein (zie foto Oude Noorden) geldt als een van de centrale plekken tijdens het Kunstfeest. Andere blikvangers zijn de drijvende objecten van de Galerie op de Rotte. Zeven Rotterdamse architecten hebben zich uitgeleefd op het thema `fantasiestad op het water'. De objecten zijn tot en met september te zien en per kano of waterfiets te bezoeken.