Kleinkunst

Kleinkunst heeft Adrie altijd aangetrokken. Tijdens al haar optreden past Adrie haar kleding en gehele uiterlijk aan bij de act van dat moment. Kleinkunst is voor Adrie het op een juiste wijze combineren van zang- en acteerkunst. In die combinatie voelt zij zich als een vis in het water, want Adrie's toegevoegde waarde is nu juist dat ze én prachtig zingt én zeer verdienstelijk acteert! Gretige Adrie van Wijk nu alleen in het theater.
AD Rotterdams Dagblad woensdag 11 oktober 2006
Kleinkunstenares Adrie van Wijk keert terug naar Theater 't Kapelletje en wel solo voor meteen drie voorstellingen. Waar ze vorig seizoen met Louise Runtu als The Twins al furore maakte presenteert ze dit weekeinde in haar eentje Liefde en Latex. Zelf spreekt de Rotterdamse van een muzikale show doorspekt met flarden cabaret. Met de door haar geselecteerde liedjes bestrijkt Van Wijk naar eigen zeggen een kamerbreed spectrum: van het suikerzoete Lovin You van Minnie Ripperton tot het bittere Laat me alleen van Rita Hovink. Daar ze stuk voor stuk onder de noemer bekende(re) covers (Nederlands-, Engels-, Duits- en Franstalig) vallen, gaat Van Wijk er vanuit dat er vanuit de zaal geregeld veel bijval zal opstijgen. Niet in de laatste plaats omdat Adrie bloedige ernst geregeld verrassend afwisselt met prettig gestoord, heel breekbaar en uitbundig bruisend. Achter de koppeling in de titel van Liefde en Latex moet niet teveel worden gezocht. Hetzelfde geldt voor de leeuwentemmers zweep, waarmee ze zich op haar promotiefoto's afficheert. Die prikkelende uitmonstering dient vooral om haar eigen gretigheid te onderstrepen.

 Liefde en Latex
R'Uit magazine - oktober 2006
Adrie van Wijk stond afgelopen seizoen met ‘The Twins'op de planken in 't Kapelletje, maar deze maand heeft ze een solovoorstelling. ‘Liefde en Latex' is een muzikale show met een beetje cabaret. ‘Mijn liedjes gaan in de show over liefde en dat kan heel mooi zijn, zoals blijkt uit het lied Lovin You van Minnie Riperton. Maar het kan ook heel dramatisch eindigen, met een lied als Laat me alleen van Rita Hovink, vertelt Adrie van Wijk. De liedjes zijn allemaal covers, zowel Nederlands-, als Duits-, Frans- en Engelstalige. Meezingen mag! Het cabaret komt met name tussen de liedjes door. De naam latex? Dat draag ik tijdens de voorstelling..."