Op Onse Senuwe

Adrie van Wijk en Marina Meijers zijn vrouwen, vriendinnen en actrices. Samen volgden zij de 1 Jarige Intensieve Speltraining bij de SKVR Theaterschool in Rotterdam. Daar ontmoetten zij theatermaker Stephan W. Zeedijk.

Op Onse Senuwe

Op Onse SenuweMevrouw is jarig en is nu definitief over de uiterste verkoopdatum. Haar verjaardag wil ze dan ook op gepaste wijze vieren. Ze leeft in een dicht getimmerde woning in een achterstandswijk en probeert angstvallig de boze buitenwereld buiten te houden. Samen met haar hartsvriendin zien zij zich als de laatste cultuurdragers van de wijk.
Hun gesprekken druipen van de zelfbevestiging en de advocaat. Dan komt ter verhoging van de feestvreugde ook meneer op het verjaardagsfeest. Gedrieën halen ze herinneringen op uit de tijd dat de wijk nog schoon en overzichtelijk was.
Ze voelen zich met handen en voeten gebonden met de oude sok van politieke correctheid in hun monden gepropt, maar weten de stand van zaken in Nederland ragfijn af te beelden. Niemand ontkomt aan hun felle tirade over asielzoekers, zwartwerkers en kanslozen, junks en witgoedverkopers , te zachte winters, Poolse loodgieters, hangjongeren, dooie haring, Libelle, een kroketje trekken bij de FEBO, gruttenpap, spruitjes, sudderlapjes en bietjes, Johan Cruyf in zijn gloriedagen, de baby-dolls, de hot-pants en de leggings, poep in de wijk, hennepplantages op zolder, terroristen en dichtgetimmerde ramen.

 
Op me senuwe.
Ik kan niets anders zeggen als dat het op mijn senuwe werkt.
ALLES!
Precies op me senuwe.


Tekst Ko van den Bosch Spel Wilco Heemskerk, Marina Meijers en Adrie van Wijk
Regisseur Stephan W. Zeedijk Accordeonist Joop Kluin

Trailer "Op Onse Senuwe"

Enkele reacties vanuit het publiek;
- Waanzinnig genoten......en die liedjes dan! Top, top, top
- Ontzettend genoten en gelachen
- Een heerlijk herkenbaar feest, net als vroeger bij mijn ouders
- Meer gelachen dan gisteren bij Het Groot Niet Te Vemijden
- Beter en leuker dan H. Teeuwen
- Ik heb een heerlijke avond gehad